Musikk og politikk – hvordan kan kunst og kultur påvirke politikk?

Vi inviterer til en uformell prat om hvordan kunst og kultur kan påvirke politikk. Med oss i panelet har dyktige kunstnere som på ulike måter har brukt sin rolle eller sin kunst til å sette fokus på urettferdighet. Vi er stolte og glade for at vi blant annet har fått med oss musikeren Pål Moddi Knutsen og KFUK-KFUMs egen Marius Sørensen i panelet!

Pål Moddi Knutsen, kjent under artistnavnet Moddi, er musiker fra Senja. Han har gitt ut flere album som har høstet gode kritikker og i 2013 fikk han spellemannspris for albumet «Kæm va du?». Han har tidligere takket nei til Statoilstipendet på 1 million kroner (!) og tok etter flere runder med seg selv en avgjørelse om å avlyse en planlagt konsert i Israel på grunn av konflikten mellom Palestina og Israel. I 2016 gav han ut albumet «Unsongs» – en samling av låter som har blitt forbudt der de er utgitt.

Marius Sørensen er nettopp ferdig med en master i drama og teaterkommunikasjon ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Han har skrevet om hvordan teater brukes i motstandskampen på den okkuperte Vestbredden (Palestina). Basert på historiene til menneskene han møtte på Vestbredden lagde han forestillingen «Retten til å eksistere» som fikk strålende tilbakemeldinger – både fra sensorer og publikum.

Flere paneldeltakere annonseres fortløpende.

Vi gleder oss til en spennende samtale på Spekters siste dag!

Tirsdag 27. juni

14:00 - Samfunnsteltet